05.08.2018

Dette er kattene vi deler hverdagen med! Begge er såkalte gatemikser, og begge er 10 år gamle. Nuffe, som er noen måneder eldre enn Nuppetutta (eller Mie, som hun heter på papiret), har vært med helt siden jeg hadde Paco, og han døde på julaften i 2008. Denne lille. Søte Nuppetutta kom inn i livet vårt like etter. 

Da de var unge hadde jeg dem med overalt. De har vært i Femundsmarka, de har vært på Norefjell og på hyttetur ved Skumsjøen. Da de ble ordentlig voksne og i bedre stand til å ta vare på seg selv lot jeg dem heller være hjemme, med tilsyn, selvfølgelig. 

Nuppetutta er ikke spesielt engstelig for hunder! 🙂

Dette er bilder tatt med ca 5 års mellomrom! Hun kunne ikke brydd seg mindre!

Jeg installerte katteluke med chipavleser så ikke alle kattene i nabolaget kunne komme og gå som de ville. Begge kattene mine er veldig gode jegere. Det var jo rett og slett grusomt! Hver gang det gikk i katteluka ble jeg redd!! 🙂 Og bikkjene skjønte at det skjedde noe morsomt hver gang det gikk i døra. Jeg holdt ut lenge, men kom til et metningspunkt når det gjaldt muselik, og det som verre var. Jeg endret så de bare kunne gå ut, ikke komme inn igjen! De lærte seg fort å skrape på vinduet for å få komme inn. 

Dette var en løsning som fungerte fint veldig lenge. Men høsten 2016 ble Nuffe syk. Han hadde en hevelse i ansiktet av ukjent grunn. For å gjøre historien kort endte han etter et par måneder på CT av hodet hos Oslo dyreklinikk. Hvis noen lurer på hvor mye det koster kan jeg godt røpe det; det koster 16000. CT bildene viste at det befant seg et fremmedlegeme bak ansiktsskjelettet, så han måtte opereres. Dette skulle også skje i Oslo, og hvis noen lurer på hva det kostet også, kan jeg avsløre at det kostet nøyaktig det samme, altså 16000 kroner. Tenk om han ikke hadde vært forsikret? Jeg slapp unna med 25% av de 32000. Veldig fornøyd med akkurat det! Det tok ikke så lang tid før han var tilbake i god gammel form, og rett før jul var han på frifot ute igjen. 

I forbindelse med dette kunne han selvfølgelig ikke gå ut når det passet han, så jeg måtte stenge katteluka helt. Den løsningen har jeg beholdt, for begge har vært flinke til å komme på innkalling om kvelden, faktisk! Jeg foretrekker at de er inne på natten. Men, så kom sommeren 2018, og det nyttet ikke å holde dem inne. De har, som de eneste to i familien, nytt varmen til det fulle! De har vært ute store deler av døgnet, men hver dag har de vært innom for å få kos og våtfor. 

Den siste uka, derimot har Nuffe vært borte. Først i tre dager, til onsdag. Da kom han hjem og var inne og kosa seg lenge. Men, siden har jeg ikke sett han. Jeg tror mange på Vik har hørt meg rope, mange ganger om dagen. Jeg er så desperat at jeg mjauer litt også… Han pleier å svare meg når han er i nærheten 

Hvis noen har sett denne kjekkasen i området rundt Vik blir jeg glad hvis noen sier ifra til meg! Han er selvfølgelig chippet og tatovert også!

#katt #katter #husdyr #whiskas #kattunge #somhundogkatt 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg