facebook.com/landstrykern/

Reklame |

Jeg hadde tenkt  å ta to netter ute på rad, både mandag og tirsdag, men jeg var så frøsen at jeg droppet det på mandag. I går, derimot, med Kristin og Sindy med på tur hadde jeg glemt hvor kald jeg var dagen før! 🙂

Kristin fikk bestemme i hvilken gapahuk vi skulle ligge. Vi har et par nye på blokka, men valget falt på Jevnaker. Hun har sett mine bilder derfra, og ville være med å se hvor fint det er der! 

Svenåvegen viste seg fra en av sine vakreste sider på turen opp til Tverrsjøstallen, Temperaturen sank i takt med meterne vi kjørte oppover, og landet på -5 da vi var fremme. Det, i kombinasjon med en lite gjestfri nordavind medførte at vi var kjappe til å få fyra opp et bål! 

Det hastet litt med å få tatt bilde av gjengen også, det var i ferd med å mørkne. De fire her kan jo dekorere en vegg, fotogene, som alltid! 🙂

Nei, bikkjene er ikke med på dette bildet, de løp rundt og lekte. Hverken Sindy på 8, eller Linus på 7 år er visst for gamle til det! Sorry på 6 år har aldri oppført seg som en dag eldre enn 2! 🙂 Deilig å ha med seg en ungdommelig gjeng! 

Når jeg først er inne på det å være ungdommelig…. 

…. denne her tar kaka! 🙂 

Det var godt å sitte ved bålet i går. Kristin hadde med deig til å lage pinnebrød, så det koste vi oss med. Ikke nok med det… 

…. jeg fikk til og med servert en kopp kakao ved bålet! Tre stjerners oppvarting! Takk skal du ha! 🙂 

Det blir jo meningsløst å gjøre et forsøk på å formidle stemningen med et dårlig mobilbilde, men det var altså fantastisk flott i går kveld! Fullmåne, stjerneklart og frost er en vakker sammensetning!  Vi hadde Karlsvogna rett over hodet, og så Kasiopeia i nord. Vi så etter Orions belte i øst, men fikk ikke øye på det! 

Når du i tillegg har et bål som får deg til å glemme både kuldegrader og nordavind…. kan man bedre ha det?? Igjen da, så skjønner jeg at ikke alle ser den samme verdien i det som jeg gjør, og målt opp mot flertallet er det vel jeg som er nærmest en mentalundersøkelse, ha ha! 

Vi kjente plutselig en litt rar lukt, og lurte på hva det kunne være…. 

…. det viste seg å være svidde ullvotter! Ha ha! Kristin la de på en stein for å varme de litt…. og, varme ble de jo! Bare flaks at de ikke brant helt opp! 🙂 

Jeg fortalte at det på forrige overnatting i Brekkebygda gikk hull på mitt oppblåsbare liggeunderlag. Jeg har kjøpt et nøyaktig likt det jeg hadde. Ikke nødvendigvis fordi det det aller beste, til den prisen jeg betaler kan jeg faktisk garantere at det finnes bedre, ha ha! 

Uansett, da jeg var i ferd med å legge meg i går kjente jeg noe som stakk i reinsdyrskinnet, og da fant jeg synderen! På et eller annet vis, og på et eller annet sted har vi hektet med oss denne ståltrådgreia her! Det var med nød og neppe at jeg ikke perforerte nok et underlag! 

Klokka var ikke nådd 1930 før vi krabbet opp i bosoa! Jeg tenkte ikke engang på å lese, jeg ville ha hendene i vottene, med varmeelementer i! Det samme på beina, nye thermosokker, og et varmeelement på hvert bein! Lua bretta jeg nedover øra med en gang vi kom dit, tro det eller ei! 

Med alle bikkjene tett inntil meg fikk jeg det varmt og godt under soveposen! Jepp, har fremdeles hundene i beltet, så det er uaktuelt å lukke igjen posen. Når det beviselig funker ned til fem minusgrader er det jo ikke noe problem! 

Kristin lå og leste en stund, men det tok ikke så lang tid før det var mørkt i den enden av gapahuken heller!

Det var ro i leiren til klokken var 0500, da var det noen blærer som kranglet. Etter at vi begge måtte opp en tur, og fordi det hadde begynt å snø bestemte vi oss for å pakke sammen og reise hjem. Nei, det gjør egentlig ikke noe at det snør, men vinden hadde snudd, så snøen blåste inn, på en måte…. og det er jo ikke like stas! 

Etter at min kjære Webasto fikk jobbe mens vi pakket sammen var det deilig å sette seg i varm bil klokka 0600! 

Vel hjemme etter 72 netter ute kan jeg bare oppsummere med at jeg har hatt nok en fantastisk opplevelse! 

#friluftsliv #gapahuk #liveterbestute #hektapåtur #nordiclife #utno #bål #fullmåne #kasiopeia #medhunderpåtur 

 

 

facebook.com/landstrykern/

I går var det vi fire som reiste til Brekkebygda. Der står det en gapahuk som er satt opp av Sokna jeger og fiskeforening. Jeg har ligget der to ganger tidligere. Den andre natta der fant jeg ut at taket langt i fra er tett 🙂 Det er en av grunnene til at det er en stund siden jeg har vært der, en annen grunn er at det bare er benkeplass til en seng, hvis man ikke er unormalt smal er det ikke ok å ligge på benkene langs veggen. 

Jeg mistenkte at sengebenken ikke var tørr etter alt regnværet, så jeg hadde med tepper til bikkjene, i tillegg til reinsdyrskinnet så de skulle ligge tørt og godt…. 

….. og godt var det, for de to luringene her tok seg like godt et bad! 

Linus og jeg ristet bare på hodet og var enige om at de som badet var gærne! 

Igjen var vi tidlig ute, og igjen gikk klokka litt sakte! 🙂 Det er fort gjort å varme og spise matpakka… 

To kyllingpølser til meg, og pølse på deling og et griseøre hver til bikkjene! 

Det var et spennende sjakkparti i VM i går. Jeg hadde skikkelig trua på en seier til Magnus, men igjen endte det med remis. Jeg måtte ty til annen spenning… 

…. Wordfeud! Jeg har spilt i mange år, og blir aldri lei! Heldigvis har jeg noen ivrige, faste motspillere. Jeg har mistet et par konkurrenter i det siste, så hvis det er noen som vil spille er det bare å si ifra! 🙂

Vi hadde det veldig koselig i går kveld også! Bål er en dimensjon jeg har savnet tidligere i sesongen, og det er befriende å kunne fyre! Jeg lå og tenkte på det i natt, at det er bedre å ligge ute nå enn det var i sommermånedene, faktisk! Da var det jo kvelende varmt, det blei aldri mørkt, og det krydde av mygg og knott! Nå er det jo deilig temperatur å sove i, og mørke har vi da jammen nok av! Vi plages ikke av insekter for tiden, heller! Pipa kommer vel til å få en annen låt snart, tenker jeg – men, enn så lenge heier jeg på høsten! 🙂

Etter å ha reid opp senga var jeg svært så fornøyd, og synes den så forlokkende ut! Jeg begynte å bli kald, så allerede 1800 krabbet jeg oppi! Da kjente jeg noe som stakk meg på skinka, og det er aldri lovende når du ligger på et oppblåsbart liggeunderlag….. og jepp! Det gikk hull i det, og lufta gikk ikke bare ut av liggeunderlaget, men litt av meg også. Det er jo ikke stas å ligge rett på benken! Men, jeg beit tenna sammen og holdt ut! 

Med Sorry på armen, Linus på midten, og Sindy i fotenden gikk vi løs på natta! Og vi holdt ut lenge! Men, 0500 hadde skroget mitt fått nok! Da orket jeg ikke ligge der lenger! Da var det bare å brekke seg opp å begynne å pakke sammen! 

Bortsett i fra at det var grusomt å ligger der uten luft i underlaget var natten perfekt! Det ble ikke frostnatt, det var 1 varmegrad da vi kjørte hjem! 

Nå tror jeg kanskje ikke det blir flere netter ute før i neste uke! Det som er helt sikkert og visst er at jeg må skaffe meg et nytt liggeunderlag først!

God helg! 

#friluftsliv #gapahuk #nattinaturen #hektapåtur #utno #liveterbestute #gapahuk #nordiclife #hund #medhundpåtur 

facebook.com/landstrykern/

Jeg bestemte meg for å reise tilbake til Tverrsjøen i går! Uten kuer har det området potensiale til å bli en favoritt! 🙂 Allerede 1430 var vi på plass, og ble ønsket velkommen av 5 grader, tåke og yr i luften. Det satte ingen demper på vårt engasjement! I går var det vi alene, gutta og jeg. 

De to raste rundt og koste seg, og stilte opp på noen bilder i bytte med en godbit innimellom! Det er en av grunnene til at jeg var der så tidlig, at de kunne løpe rundt og kose seg. 

Når klokken er 15. og du regner med å sovne rundt 23 er det jo bare å smøre seg med tålmodighet og nyte tilværelsen! Igjen hadde jeg kjøpt en sekk med ved hos Shell, så jeg hadde nok til å holde liv i bålet noen timer. 

Disse kule bikkjene mine stilte seg stadig opp for å bli tatt bilde av! Uten noen form for andre elementer innblandet er de perfekte turkompiser, og de nyter nok dette utenatt-prosjektet mitt like mye som meg! Jeg liker å tro det, ihvertfall! Når jeg finner frem sekken hjemme skjønner de med en gang at vi skal ut, og da mangler det på ingen måte iver! At det nå ikke lenger er båndtvang gjør det jo enda morsommere for dem! 

Det klarnet opp i går kveld, og da ble det, om mulig, enda finere å være der! Bortsett i fra 5 ender som stakk da vi kom var det ikke tegn til annet liv før en tømmerbil kom kjørende og tutet da den passerte! Så neida, HELT alene var vi jo ikke der oppe, ha ha! 🙂

Jeg hadde variabel dekning, men innimellom – merkelig nok – hadde jeg nok 4g til å streame NRK sin sending fra VM i sjakk. Jeg synes det er spennende å følge med på! Mine kunnskaper om sjakk er begrenset til å vite hvordan brikkene kan flyttes, og jeg liker ikke å spille selv. Allikevel engasjerer disse sendingene! Selv om jeg hadde dårlig dekning, og det gikk en halvime mellom hver gang jeg var innom var det jo ikke sikkert noen hadde flyttet en eneste brikke i mellomtiden, ha ha! Sånn sett liker jeg lyn ,og hurtigsjakk bedre! 

I går investerte jeg i et par slike lys for å pimpe opp gapahuken litt, ha ha! Dette prosjektet skal koste meg så lite som mulig, så lysene ble handlet inn på Nille. 

Det ble jo fint! Skal ikke så mye til for å gjøre det litt koseligere! Det eneste dumme var at jeg måtte stå utenfor for å se hvor koselig jeg egentlig hadde det der inne, haha! 

Jeg fikk timene til å gå på et vis. Jeg hadde med bok, Jojo Moyes sin siste; Fremdeles meg – men jeg blir altså så kald på henda, så jeg klarte ikke mer enn 20 sider! Skal si kommaregelen fikk kjørt seg i den setningen!! Ha ha! Blei så usikker at jeg satte inn en bindestrek, for å gjøre det enda verre! 🙂

Gutta og jeg hadde en kjempefin natt! Vi sov i ett fra midnatt til 0700! Da vi våknet hadde det klarnet opp, og vi hadde sovet gjennom en frostnatt! 

Himmelen hadde rosa tendenser, og vi fikk nyte soloppgangen mens jeg tinte opp bilen og pakket bagasjen mens gutta løp rundt og koste seg. 

Igjen har jeg hatt en fantastisk opplevelse, og er dypt takknemlig for å være så privilegert! Jeg lå og tenkte på hvor heldig jeg er i går kveld, og selv om livet ikke alltid smiler til meg ellers, er jeg veldig glad for at jeg fant på dette som prosjekt.

Og nei, hvorfor stoppe nå?? Det ser jeg ingen grunn til. Det blir spennende å se hvordan vinteren blir… det er ikke godt å si hva jeg får til. Hvis vinteren blir som i fjor strander prosjektet en periode, tror jeg! 

Time will show! 

#nattinaturen #netterinaturen #utno #frilutsliv #gapahuk #hektapåtur #liveterbestute #medhundpåtur 

10.11.2018

Reklame | www.facebook.com/landstrykern

Igjen har jeg fått et godt tips om en fin gapahuk! Og igjen fikk jeg tipset av Mari-Anne, tusen takk! Jeg har aldri sett denne gapahuken før, men så er det ikke der jeg befinner meg oftest, heller. Det ferdes så mye folk i traktene rundt Ringlkollen, og jeg trives bedre der det ikke er så mange! 🙂 I går, derimot, var det ikke mange å se! Vi kunne slippe hundene rett ut av bilen så de kunne løpe og rase fra seg litt. 

Et fint firkløver klare for nok en natt i naturen! 

Vi kom til Ringkollen 1530. Kjekt å kunne orientere seg i dagslys. Vi hadde med masse ved, og fyret opp bål  med en gang. 

Dette stemmer jo bra, men tallene kunne like gjerne vært 16 og 17! 🙂 Det blir jo rett og slett bekmørkt, og det er litt fint også, synes jeg! Masse kos med lys fra bålet i mørket. 

Vi gikk en tur opp på toppen av alpinanlegget,  og det var ikke noe mindre tåke der. Blei ikke noe bilde av, og eller med utsikt, nei! 🙂 

Gapahuken ligger rett ved siden av Ringkollstua, som ligger 600 moh, med panoramautsikt over Hole og Ringerike. Gamle Ringkollstua ble bygget i 1895, og sto der Ringkollen kapell står i dag. Bygningen var en følge av av etableringen av Hønefoss og Omegn Turistforening i 1893. Foreningen kjøpte tomta i 1894, på det som het “Germundboseter”, og året etter ble den første hytta satt opp. Det offisielle navnet var “Ringkollen Turisthotell”, men den gikk under navnet “Turisten.Bygningen ble bygd ut i flere omganger og ble etterhvert både et overnattingssted og cafe. I 1949 kjøpte Skiforeningen Ringkollstua.

Høsten 1970 brant Ringkollstua ned til grunnen, og først i 1976 ble branntomta ryddet, og det ble besluttet å bygge et kapell på branntomta. Ringkollen kapell ble bygd i 1982, men den nye Ringkollstua ble ikke bygd før i 1993, der den står i dag. 

I går hadde jeg med meg disse deilige vottene Bommen har strikka til meg! De varmer så godt, og er veldig gode å ha på seg. Det er jo fremdeles slik at den ene hånda trenger bedre plass enn den andre. Mange spør hvordan det går med den… 

Den er fremdeles vond, og det er noe fundamentalt galt med fargen! Ha ha! Nå er det en uke siden jeg skadet den, så nå må det da snart bli bra! Takk til alle som bryr seg 🙂 

Som tidligere nevnt blir timene lange og mange når det blir så tidlig mørkt. Her er kryssordet i Ringerikes blad som blir løst 🙂

Her prøver å gjengi den gode stemningen, men det er vanskelig med en mobiltelefon, men jeg synes det er helt fantastisk! Vi var faktisk bekymret for at gapahuken skulle være opptatt i går, i 3 grader med regn og tåke…. men, det er visst ikke mange andre av 40 000 innbyggere i distriktet som tenker som oss… veldig rart, synes jeg, ha ha! 

Fordi jeg ble stående i kø på Kiwi her en dag grillet vi Marshmallows i går! Hadde en brist i motivasjonen da jeg dro til Tverrsjøen her om dagen, men da åpnet jeg ikke posen. I går, derimot! Ha ha! Fordelen er at det er digg, med en, eller to – og så blir det kvalmt og ekkelt – og godt er det! 

Linus tok på seg jobben med å varme opp soveposen til Kristin i går også! Veldig grei gutt, altså! 🙂 Jeg har delt soveposen min med 75% av en Finsk lapphund i natt! Veldig koselig det, helt til flatulens fikk meg til angre på hvilken ende jeg hadde på min side, ha ha! Huff, slikt sier man ikke om en fornem frøken! 🙂

Det ble som vanlig tidlig kveld på oss, og disse tre her kosa seg fælt, altså! Koselig å ha med seg så sosiale hunder på tur! Etter slike opplevelser som i natt kunne jeg ikke ønsket  meg noen annen rase – de er perfekte! De bjeffet bare litt i går kveld, men det var det noe aktivitet oppe på Ringkollstua. 

Jeg tror alle hadde en veldig fin natt helt til 0405. Da våknet vi av en høyrøstet hane som gjentatte ganger hylte kykkeli ky! VI så ikke den komme! Ha ha! Det var forøvrig en veldig presis hane, det skal den ha! Den gjentok seg selv både klokken 05, 06 og 07, og da ga vi opp og pakket sammen! Jeg turte ikke å slippe hundene på morgenen – jeg var redd de hadde en høne og plukke med hanen, ha ha! 

På tur hjem var vi innom hos Kjetil på det Øde Bakeri! 

Jeg har aldri vært der før, men nå når vi skulle hjem på den dagen i uka jeg skal skeie ut var det greit å svinge bortom! Det luktet mye bedre der enn av den sure lukten av bål vi hadde med oss! For å si det sånn så frister besøket til gjentagelse, så her er det bare å skjerpe seg og motstå slike fristelser! 

Neste gang jeg skal ligge ute har jeg jubileum! Blir spennende å se hvor jeg havner da! 

God helg, folkens! 

#nattinaturen #netterinaturen #friluftsliv #utno #hektapåtur #turistforeningen #skiforeningen #hektapåtur #liveterbestute #hund #bål #mashmallow 

 

 

facebook.com/landstrykern/

Reklame |

Jeg skulle liksom holde meg i ro et par dager, men så fant jeg en fantastisk link på Facebook! Denne er rett og slett genial for sånne som meg : 

Det var da jeg studerte den jeg kom på gapahuken ved Tverrsjøen. Jeg har skrinlagt alt som har med Jevnaker allmenning å gjøre på grunn av kuene som beiter der. Men, nå har jo de reist hjem! Så ikke for meg at det skulle være noen andre der heller, i 4 grader, tett tåke og yr i luften. Å ville campe ute over natten under slike forhold er for meget spesielt interesserte! Ha ha! 

Jeg reiste tidlig hjemmefra for å få meg med litt dagslys rundt gapahuken. Dessuten tar ting lenger tid når man er alene, med en hånd ute av drift. 

Slik ser den ut nå! Mye av hevelsen har gått ned, men det er fremdeles ømt og vondt – og lite fristende å bruke til store utskeielser 🙂 

Vi hadde med oss Sindy i går! Alltid koselig det! 

Allerede klokken 1515 var det så dårlig lys at bildene ble dårlige… 

Dette bildet tok jeg med en gang vi kom dit. Jeg lot dem løpe løse, og det utnyttet Sindy! Hun ville gjøre morsommere ting enn å bli tatt bilder av! Ha ha! 

Litt senere meldte hun seg frivillig til å holde liggeunderlaget varmt! Og litt vått 🙂 

Jeg kjøpte en sekk med ved på Shell. Det kan umulig ha vært det rimeligste alternativet, men jeg skulle nå bare ha en, og jeg fikk det løftet inn i bilen. 

Det er ikke nødvendig og ta med meg på kino. Det er bare å fyre opp et bål, så kan jeg sitte og stirre på det i timevis! Har nevnt tidligere at jeg ikke er så begeistret for å se flammer i andre sammenhenger, så det er ikke noe sykelig, altså! Ha ha!

Før denne turen ut har jeg vært ute på shopping og handlet inn ting til turbruk! Nei, jeg gikk ikke dit jeg helst ville ha gått med passe penger tilgjengelig, jeg var på JULA! 

Der kjøpte disse fæle støvlene til kr 149, i håp om å ikke bli kald på beina… men kald ble jeg!

Jeg investerte også kr 10 på disse vantene! Nei, ikke med forhåpninger om veldig mye og god varme, men tenkte kanskje det er mulig å bruke de når jeg leser. Svaret er ja, det funker med den ene på! 🙂

Disse var dyre, de kostet noen og førti kroner. Valgte å spare dem til en annen anledning! Labben-sokkene mine fra Drevsjø gjorde nytten i natt! 

En sånn i hver sokk – genialt! 

Jeg kjøpte meg også en ny boblejakke til kroner 149 – men jeg synes det var litt råflott å ta med den ut på overnatting! 🙂

Kvelden blir litt lang nå som det blir så tidlig mørkt! Derfor øvde Sorry og jeg på å ta selfie! Vil ikke si vi lyktes spesielt bra! Ha ha! Kan vel hende det ikke var han som insisterte på å gjøre det heller 🙂 Jeg tok dem i bånd da det ble mørkt. Jeg hverken så eller hørte noen andre i nærheten helde den tiden vi var der, men jeg vil allikevel vite hvor de er i mørket. De fikk løpe litt før vi reiste hjem i dag tidlig. 

Jeg gjorde i stand sengen for natten ganske tidlig. Ser ikke det der ganske koselig ut da?? 

Det ble ikke sent før jeg hadde plantet beina nedi posen for å få varmen. Lå og leste et par timer, men jeg blir så inni granskauen kald på hendene, så jeg ga til slutt opp. 

Bikkjene bjeffet litt på et eller annet ved et par anledninger, ellers var de stille og snille hele natten. Jeg våknet 0530, og fikk ikke sove igjen. Prøvde å bli liggende til det ble lyst, men det fikk jeg ikke til. Vi kjørte hjemover kl 0700. 

Det var natt nummer 68 ute, det! Kan ikke tenke meg at det blir lenge til neste! 

#friluftsliv #hektapåtur #liveterbestute #nattinaturen #netterinaturen #gapahuk #bål #høst #utno 

 

 

facebook.com/landstrykern/

Reklame |

Jeg var fast bestemt på å at jeg skulle sove ute lørdag og søndag. Lørdag skulle jeg ut alene, så derfor hadde jeg tenkt å ligge i gapahuken i Brekkebygda. Men, så valgte jeg å dra på trening med Ringerike og Modum lag fra Norske Redningshunder. Jeg har et stående tilbud om å være med dem, men så synes jeg ikke at jeg kan ta opp tiden deres så ofte, siden jeg har skrinlagt mitt ønske om å få Sorry gjennom utdanningen til å bli redningshund. Det var som alltid hyggelig å være sammen med dem, det er en veldig fin gjeng! 

Da Sorry var ferdig med å rundere skulle jeg sette ham inn i bilen igjen. Det han oppdaget før meg var at det sto en ukjent hund på den andre siden av bilen. Da rykket han til med all sin kraft, og jeg måka hånda inn i bakdøra på bilen. Det var forferdelig vondt, og hånda ble selvfølgelig blå og hoven. Flere kloke hoder mente at jeg burde dra opp på legevakta med en gang, men jeg må som kjent se an – lenge, ha ha! 

Teksten er satt litt på spissen, men det er neimen ikke langt fra sannheten 🙂

Jeg kom meg omsider hjem, og måtte selvfølgelig skrinlegge planene om å dra ut alene. 

Hånda så slik ut lørdag kveld, men jeg synes fremdeles ikke det var noen grunn til å oppsøke lege. Gjennom natten var det ikke sånn at jeg genierklærte meg selv…. det dunket og verket så i hånda at det ikke ble spesielt mye søvn. Jeg har jobbet så mange år på sykehuset at jeg vet hvor stor arbeidsbelastning legevakta og mottagelsen har på lørdag kveld og natt at det ikke kunne ramlet meg inn å presset inn en vond hånd i rekken av ting de må hanskes med. Men, klokka 10 på søndag ringte jeg endelig til legevakten.

Og det var det jeg visste!! Etter tre og en halv time i køer her og der viste deg seg at det ikke var brudd! Kun store bløtdelsskader, og da angret jeg umiddelbart på å ha brukt av folks tid for å finne ut det! Neste gang er sikkert terskelen enda høyere for å be om hjelp! 🙂

Vel, Kristin og jeg hadde en avtale om å ligge ute natt til mandag, og den avtalen så jeg ingen grunn til å bryte. Ortopeden hadde nemlig sagt at det var lurt å kjøle ned hånda, ha ha! Vi skulle ligge i den fine gapahuken oppe på Kleiva, og der var det heldigvis ingen da vi kom opp rett før klokka rundet 17, og rett før mørket kom. 

Vi hadde med oss ved, og Kristin tok på seg oppgaver der det trengs mer enn en hånd  🙂

Kristin hadde med lys også… 

…. gravlys, faktisk! Men, det var jo på sin plass siden det var allehelgensaften! 

Vi fikk ordentlig dreis på bålet, og i mangel av en ljore er nok klærne våre befengt av røyklukt i dag! Det blåste litt innimellom, så det hendte det svei godt i øya! Men, det tar ikke bort kosen det er med bål! Grunnet været har jeg ikke kunnet brenne bål i det hele tatt tidligere i dette prosjektet mitt. Jeg hadde vel nesten 60 netter ute uten bål, så det er ikke noe rart det er så stas nå! 

Jeg hadde med disse pulsvarmerne jeg fikk av Tone Mosby en gang i verden! Jeg passet hunden hennes, Poppy noen uker en sommer for minst 10 år siden! Vantene er av merket Hundestrikk, og varmer veldig bra! 

Jeg har blitt skikkelig god til å bruke lue!! Jada, jeg har greie på faktaene om varmetap fra hodet, og det har jeg visst i mange år! Men, det ødelegger allikevel sveisen, og det må jo være vel så viktig, ha ha! Jeg hadde tre lag ull under boblejakka, så denne gangen kan ingen si at jeg ikke var godt forberedt – tror jeg, da! (Nei Tom, tarpen og saga lå igjen i bilen – ha ha!!)

I dag skal jeg på Biltema og hamstre slike varmepakninger som Kristin hadde med seg! En sånn pakning i hver sokk, og eventuelt i votten er rett og slett genialt! De skal holde seg varme i 18 timer. Vi har ikke sjekket om det stemmer, men vi kan gå gode for at de varer i minst 12! 

Disse luksusdyra mine hadde dekken på og lå på reinsdyrskinn. Enda klarte de å åle seg inn på liggeunderlaget mitt og tok deler av soveposen! 🙂 Det var ikke mindre enn 4 grader i natt, så jeg er sikker på at de har hatt det bra!

Alle var enige om at det har vært nok en fin tur! Ingen av oss hadde lyst til å gå ut av de perfekt tempererte soveposene, men når klokka nærmer seg 08 det er blitt lyst var det på tide! 

Vi er ikke usikre på om det blir en natt nummer 68 ute, vi er bare ikke helt sikre på akkurat hvor, og når! Jeg må vel slappe av og vente til jeg kan stappe soveposen nedi trekket sitt og rulla sammen liggeunderlaget selv! 

Time will show! 🙂

#nattinaturen #netterinaturen #liveterbestute #hektapåtur #nordiclife #friluftsliv #medhundpåtur #bål 

 

www.facebook.com/landstrykern/

Reklame |

Gutta har vært på shopping hos Lady & Landstryker’n i dag! De fikk med seg mat, kjeks, grisehaler – og de var så rause at de tok med mat til kattene også! 🙂 

Jeg er redd dekkenet de har ikke er varmt nok til å sove ute i kuldegrader, så i dag prøvde de på ulldekken fra Canelana. Foreløpig sikler vi bare på dem, og har plassert de øverst på ønskelista! 🙂 

#pets #ladyoglandstrykern #shopping #butikk #kjæledyr #dyrebutikk #hundemat #hund #katt #hundeutstyr #utstyr #dyr