Natt nummer 200 ute!!! Feiret alene i Brekkebygda!

Jeg har jaktet 200 en stund nå! Og å få til 200 22022022 klinger jo bra! Andre valfartet til kirker for å gifte seg på denne spesielle datoen…jeg? Ikke akkurat det, nei! Haha!

Vel, det var lett å velge gapahuken i Brekkebygda denne gangen! Det var meldt snø, og bålplassene ved disse andre gapahukene er utenfor selve gapahuken. Bortsett fra på Veme, men jeg ville ikke bry Anne og Lars. Jeg er avhengig av at de frakter ved opp dit for meg hvis jeg skal ligge der. Jeg kan spare det maset til en annen gang!

Jeg kom til Sokna klokken 16, og det var da det begynte å snø. Da jeg parkerte ved Langevatnet innså jeg at jeg ikke kom til å tilbringe mye tid utenfor den gapahuken! Det blåste, og snødde svære filler bortover! Hustrig, rett og slett! Måtte allikevel la gutta utfolde seg litt….

….de blei med på et bilde etter å ha løpt en tur på isen!

Etterpå var jeg kjapp med å få i gang bålet!

Ble sittende litt og pønske på hva jeg kunne få til av bilder. Og joda, jeg måtte frem med selfiestanga igjen!

Linus er grei og blir med på notene! Det et litt verre med kålmarken, Sorry, haha! Det var ikke slik at jeg ikke prøvde å få bilde av oss alle tre ….

Kan med sikkerhet si at dette ikke havner i glass og ramme på veggen, haha!

Nei, det endte med et bilde med hver av dem…

Sånn! Det var en overdose bilder av oss!

Jeg var sulten så det var på tide og lage mat! Jeg har ennå ikke funnet igjen toastjernet mitt – så jeg kjøpte et nytt! Fant et til under 200 kroner, da går det jo an å ikke finne ting!

Venta til jeg hadde god varme på bålet før jeg la i jernet.

Så enkelt kan det gjøres, haha! Ikke akkurat fancy! Men, det er jo digg…hjemme, ihvertfall!

Passet på å snu jernet innimellom, og da jeg hørte det begynte å frese i osten tok jeg det av.

Perfekt!!

Helt til toasten skulle ut av det hersens jernet, haha!

Den satt jo selvfølgelig fast på den ene siden, så perfekt var den på ingen måte lenger etter at jeg hadde fått skrapet den ut! Vel vel, det smakte ikke så verst!

Som du ser snødde det ganske heftig! Da er det ekstra digg å være ute! Se på været og ha det varmt og komfortabelt inne i gapahuken!

Jeg ble sittende og reflektere over dette prosjektet mitt med å ligge ute. Ved oppstart i april 2018 var jeg spent på om jeg kom til å havne i symbiose med naturen, eller hjemme på sofaen med halen mellom beina! Symbiose er et sterkt ord, men jeg har ihvertfall hatt store gleder av det! Av disse 200 nettene er kun en i telt! To netter i en lavvo på Hardangervidda, to netter i det som ikke heter telt men som er en gapahuk med teltstoff. Noen få netter i hengekøye, og bortsett i fra disse vinternettene jeg tilbringer i gapahuker er resten av nettene tilbragt på bakken – i beste fall med en tarp over hodet!

Jeg har tilbragt netter på mange forskjellige steder, men den mest spektakulære var vel kanskje den natten på Gaustatoppen! Det var helt fantastisk på Hvaler, også! Ellers har jeg vært mange netter på Holleia, jeg har vært i Gran allmenning, Jevnaker allmenning, Vassfaret, Rendalen, Norefjell, selvfølgelig på Krokskogen og i Nordmarka, Buvatn og ligget ved, men ikke i Buvasskoia, Fønhuskoia og Hovinkoia!

Nei, jeg har ikke tenkt å ramse opp alle 200, haha! Men, jeg må rippe opp i den aller, aller fineste naturopplevelsen! Jeg lå alene oppe ved Øvre Kollsjø. Lå der og leste da jeg plutselig hører et solid plask i vannet! Snur meg og får se en fiskeørn stige opp av vannet med en fisk i klørne! Den tok en tørn og landet i en tretopp ikke så langt unna meg. Der satt den og spiste byttet sitt før den på ny dukket ned og tok nok en fisk. Da forsvant den så jeg ikke kunne se den lenger. For en opplevelse!! Ville gjerne ha en reprise så jeg dro opp igjen dagen etter utstyrt med en svær kikkert! Den kvelden og natten så jeg ikke så mye som en spurv, haha!

Ellers har jeg sett elg flere ganger. Rev, rådyr og harer i fleng! Og en storfugl i ny og ne både her og der!

Så ja – dette prosjektet gir meg mye! Da jeg måtte gi opp jobb endret livet mitt seg selvfølgelig totalt. Det er en brutal overgang fra en engasjerende hverdag med et spennende fag og gode kollegaer til å plutselig sitte der alene. Det jeg bruker mest hjernekapasitet på nå er å skrive denne bloggen….og til det skal det virkelig ikke mye til, haha!

Vel, det var en liten oppsummering av prosjektet som jeg nok kommer til å fortsette med! Lavterskel er jo det gjennomgående her, og med så mange vondter er det der lista må ligge! Men, å få så mye ut av så lite er jo nesten en bragd, haha!

Tilbake til Brekkebygda!

Der snødde det fremdeles og sekken med ved begynte å bli tom! Da var det bare en ting å gjøre, og det var å rigge senga! Klokken nærmet jeg jo tross alt 1930, haha!

Det var godt å få lagt seg og strukket ut ryggen! Var ikke så kald, men allikevel godt å få varmen ordentlig!

Stas å dele pute med han her da!

Igjen så sovnet jeg faktisk ganske tidlig! Etter å ha vært oppe en tur rundt 22 sovnet jeg igjen og sov til 0330! Absolutt helt fantastisk! Tror jeg kunne sovet enda lenger, men bikkjene våknet og det virket som om de ikke ville sove mer så da dro vi hjem!

Avslutningsvis må jeg rette en STOR og hjertelig takk til vår sponsor :

Ann Chatrin har vært med på laget siden prosjektet startet og sørger for at gutta får kvalitetsfor fra Eukanuba! TAKK!!

Må heller ikke glemme Shoeday Hønefoss som har gitt meg både Polecatstøvler og piggsko! Tusen takk!

Til alle dere som gidder å følge med! Tusen takk til dere også for hyggelige og inspirerende kommentarer underveis!

Hasta la vista!

 

Natt nummer 199 ute! En hustrig natt på Tverrsjøen!

Jeg startet dagen med tur på Røsholmstranda i går! Hadde en avtale med min venninne, Lise Helgesen. Vi gikk retning Karlsrudtangen, og satte oss og rastet i sola! Det var alldeles nydelig ute!

Vel, vi satt der og skravlet da det nærmet seg to stykker med en hund. Så ikke hvem det var før en av dem vinket! Det var Lise Helgesen! Ja, for jeg kjenner to som heter det! Hun hadde med seg sin aussie; Thelma!

Måtte selvfølgelig forevige to Lise Helgesen, som forøvrig også kjente hverandre!

Fin gjeng!

Det var da jeg satt i sola der jeg virkelig bestemte meg for å dra ut på overnatting i går. En så fin vinterdag er jo synd å la gå til spille, tenkte jeg! Det var jo ikke kaldt heller – da, haha!

Jeg dro hjemmefra klokken 15! Har ikke vært oppe på Tverrsjøen siden slutten av oktober, faktisk! Har tenkt på å dra dit, men sist var det bekymring for veien opp dit, og ikke minst ned derfra som stoppet meg! Og sist det stoppet meg var det nok veldig lurt for da slo været om i løpet av natten og ble til holkeføre. Hadde ikke vært stas å skli ned derfra da! Men, i går var alt i skjønneste orden! Veien var helt grei!

Det var en del folk der oppe, men ingen i gapahuken, heldigvis! Gapahuken er satt opp av Skiforeningen og ligger idyllisk til rett ved vannet. Noe som ikke var fullt så idyllisk da jeg kom dit var bålplassen. Noen hadde hugget svære busker de hadde forsøkt å få fyr på uten særlig hell, så det første jeg måtte gjøre var å rydde!

Så kunne roen senke seg! Eller…..det var som sagt en del folk – med og uten hunder, løse og i bånd! Og da må jo selvfølgelig mine bikkjer bjeffe, må vite! Ikke så lenge av gangen da, for folk forsvant fort med ski på beina!

Så satt jeg der da…

Måtte pønske ut bilder jeg kunne bruke til noe….og akkurat det pleier jeg jo strengt tatt ikke ha noe problemer med, haha!

Fant frem denne selfiestanga igjen, men fikk ikke til det jeg ville.

Ville ha med begge gutta, men Sorry var ikke enig i det, gitt! Jeg fikk nøye meg med Linus og denne buska bak meg, haha!

Solen gikk ned ikke lenge etter vi kom! Heller ikke denne gang fikk jeg noen solnedgang og snakke om. Ikke så rart det i mangel av skyer på himmelen!

Det står ei fin kaffekanne i gapahuken! Den måtte jo foreviges på bålet!

Og igjen skulle jeg ønske jeg drakk kaffe! Men, akk!

Gutta måtte stille opp også….

Iført sine deilige Canelanadekken! Sier det igjen; det var en god investering! Løp til Lady&Landstrykern og kjøp, sier nå jeg!

Denne gapahuken må jeg komme tilbake til. Den er veldig fin å ligge i med bredt og fint gulv, eller benk, om du vil. I fjor sommer ble det bygget ei grind foran selve gapahuken….

…..kan ikke skjønne annet enn at det må være for å holde kuene ute derfra om sommeren, men hva veit vel jeg! Sikkert fornuftig det, men det var hyggeligere uten! Meeeen…..det betyr jo at jeg kan tørre å ligge det etter at kuene har kommet på beite, kanskje! Hmmm, det må jeg tenke på! Er jo en stund frem dit!

Jeg hadde med noen rundstykker, men turte ikke spise dem! Har slitt litt med magen i det siste, og uten noen form for avtrede i umiddelbar nærhet var det nok lurest å droppe det! Så da ble det bare en kopp kakao…

Jada, Monsen, Monsen, Monsen! Monsen for alle pengene, haha! Neida! SÅ ille er det ikke, altså! Men, han har kule produkter i nettbutikken sin, det skal han ha!

Det var godt med en lunk i kroppen for det begynte å bli kaldt! I følge YR skulle det være -3 …..det trodde jeg ikke noe på! Jeg skal avslutningsvis avsløre hvor kaldt det egentlig var!

Jeg begynte å bli kald på beina og stakk neven nedi sekken for å hente opp fotvarmere. Og det var da jeg så for meg den pakken liggende hjemme på bordet….! Jeg hadde med denne da…

…..bedre enn ingenting!

Det er jo ikke annet å ta seg til enn å stirre bålet i senk! Men, det er jo vakkert da…

Det siste glimt av blå himmel for denne gang! Like etter var det stjerneklart! Fantastisk!

Allerede klokken 19 la jeg på de siste vedpinnene! Da var deg bare en ting å gjøre; rigge senga!

Og førstemann oppi…..

Han her, som alltid! God gutt, det!

Det var godt å strekke ut ryggen! Gutta la seg tett inntil meg så lå vi der og så på stjernene da! Skal virkelig ikke kimse av disse overnattingene ute på vinterstid…..det er utrolig vakkert, og med så lite plager! Ikke mygg, knott, flått, kondens….deilig!

Tro det eller ei, men jeg må ha sovnet etter å ha ligget der en times tid! Jeg setter stadig nye rekorder! Måtte opp en tur klokken 23, men stupte til sengs igjen og sov til 0400! Helt fantastisk!! Men, da ville jeg hjem!

Har god rutine på opp og nedpakking så det gikk radig! Var jo litt uggent…..og det var ikke så rart! Hvor kaldt det var?

Her er beviset! Lutt hustrig, ja! Haha!

Allikevel; jeg har hatt en flott natt ute! En fin opplevelse! Neste natt er det jubileum, hva skal jeg finne på da, tro?

Nå; OL!

Hasta la vista!

 

 

Natt nummer 198 ute! En HELT perfekt vinternatt ute i Brekkebygda! Fikk til og med celebert besøk!

I forrige uke kom jeg meg ikke ut, dessverre. Enten snødde det for mye for meg, ellers var det så kaldt at jeg mistet motet! Kanskje jeg rett og slett var fornuftig? Haha!

Vel, i helgen var jeg fast bestemt på å komme meg ut så fort det var mulig! Jo jo, det er jo alltid mulig å komme seg ut…men, på søndag var det jo den store “komdegut”-dagen….DA blir jeg hjemme!

Hadde pakket sekken og var superklar tidlig i går! Og, godt var det! Store deler av Hole mistet mobilnettet  – inkludert meg! Uten TV og mobildekning var jeg ute av huset allerede 1315! Blei jo helt forstyrret uten nett, haha!

Målet for kvelden og natten var gapahuken i Brekkebygda! Det var jo et fantastisk vær, så jeg var som vanlig bekymret for at det skulle være folk der. Det var det så absolutt ikke, så jeg kunne slippe bikkjene rett ut av bilen! Hadde ikke gått tur med dem før på dagen så det var fint at de fikk løpe fritt og boltre seg som de ville.

To glade gutter på tur!

Jeg kom på rett før jeg reiste at jeg har ei selfiestang! Den fikk jeg av Wenche for noen år siden. Har brukt den usedvanlig lite, og husket ikke helt hvordan jeg skulle bruke den….

……se der ja! Det gikk den av, haha! Snakk om kløne!

Målet var bare et bilde av  meg samme  med bikkjene, og det klarte jeg etterhvert!

Kan skrive under på at dette ikke er det første forsøket, haha! Jeg har såvisst ikke lært bikkjene mine å se fremover på kommando med meg sittende bak dem!

Vi holdt på ute på isen en stund – til tross for at jeg har lovet meg selv å aldri gå ut på islagte vann alene! Hvorfor ikke? Njaaaa…er ikke det en sunn leveregel da? Var ikke langt fra land i går….det skal sies!

Kastet pinne med gutta en stund så de fikk løpt. Men, holdt ikke på så lenge med det heller. Ville ikke at de skulle pådra seg strekk ute på glatta. Jada – hønemor!

Han her blir jo aldri sliten…

…..og ja – bildet er tatt i den vinkelen! Synes det var litt morsomt, jeg!

Det var så deilig i sola! Rene påskestemningen! Siden jeg dro så tidlig fikk vi en god porsjon sol før den forsvant fra oss! Jeg håpet på en fin solnedgang.  Det fikk jeg ikke….

…..men, det var nå vakkert allikevel!

Jeg fyret ikke opp bålet før ved 16 tiden. Vedsekken jeg hadde meg meg er jo fort gjort å brenne opp, så jeg prøvde å spare litt.

Da solen gikk ned var det på tide å forberede seg på litt kjøligere temperatur…

….og det første jeg gjorde var å putte slike i skoa! Eller, støvlene!

Det andre var å finne frem de nye vottene mine!

Har aldri hatt så dyre votter, jeg! Fikk et gavekort på Kuben til jul fra min bror og svigerinne. Det holdt til disse gode vottene og et par sokker av merinoull fra Devold  – som jeg forøvrig også hadde på meg i går. Så takk igjen for det!

Jeg fant på noe å pusle med! Sist natt ute lå jeg jo ute direkte på bakken på Røsholmstranda.

Og da….

…..dro vi med oss en million barnåler som sitter klistret på disse saueskinnene. Fikk plukket av maaaaange i går, men det et er nok et evighetsprosjekt og få av alle. Og før jeg vet ordet av det har jeg lagt meg på bakken igjen og tiltrukket meg flere!

Innimellom må vi kose litt…

….det et jo det disse turene handler om; kos!

Jeg hadde ikke med noe mat i går. Hadde tenkt å lage toast på bålet, men det er veldig vanskelig når man ikke finner toastjernet! Så da ble det skrint!

Hadde med noe føde….

….disse! Men, de ble med uåpnet hjem! Kom på at jeg ikke hadde med våtservietter. Orket ikke appelsinseige fingre på resten av turen!

Hadde riktignok med meg kakao!

Har jo selvfølgelig med vann til bikkjene, og da er det enkelt å få med seg en klunk til meg også!

Blandet igjen for mye vann i pulveret i denne Lars Monsen-koppen. Den er så stor at han nok pleier å slurpe i seg fiskeslo fra sånne, haha!

Klokken gikk, og det ble ordentlig mørkt! Det er jo da gapahuken er på sitt aller, aller fineste!

Ikke annet lys en selve bålet! Veldig stemningsfult, spør du meg!

Klokken hadde passert 1830, og jeg hadde tenkt på å rigge senga, men da tok Per kontakt. Han skulle kjøre hjem fra hytta på Noresund og passerer jo da Sokna og ville stikke innom hos meg!

Det var hyggelig å få besøk!

Det syntes gutta, også!

Per satt og skravlet en liten time før han fortsatte hjemover mot Hønefoss! Takk for besøket!

Han hadde garantert ikke kommet langt da jeg hadde begynt å blåse opp liggeunderlaget. Hadde bra vondt i ryggen etter time på time sittende på den benken!

Og vipps, så var sengen klar!

Jeg tok med meg ei ordentlig pute denne gangen! Har stort sett bare hatt med meg ei sånn lita reisepute jeg kjøpte for en 50-lapp for lenge siden.

Ikke bare jeg som la meg godt til rette på denne puta!

Sorry syntes også den var digg!

Det var utrolig godt å strekke ut skroget! Hadde ikke vært kald i det hele tatt i løpet av kvelden, men får jo en bedre varme under posen!

Lå faktisk ikke så lenge før jeg dubbet av, men våknet igjen 2315 og trodde jeg hadde Fia på puten, haha! Innså kjapt at det hvite jeg så fremdeles var Sorry!

Sovnet igjen og hadde det HELT fantastisk!

Avslutningsvis må jeg jo ha med et obligatorisk bilde av bålet…

Tenk om alle netter ute hadde vært som denne!!

Hasta la vista!