www.facebook.com/landstrykern/

Jeg har i det siste vurdert om jeg skulle avslutte dette prosjektet da jeg nådde 60 netter ute. Etter den fæle natta ute på Sollihøgda var jeg helt sikker på at jeg aldri skulle ligge ute igjen! Ha ha!

Men, på dagen i går ble Unni og Vilje med ut på ekspedisjon for å finne en gapahuk jeg har blitt tipset om på Norderhov. Vi gikk en solid omvei, men det passer jo fint når man er ute for å gå tur 🙂 Vi fant den fine gapahuken uten problemer – takk for tipset, Marianne!

Når man finner slike perler må man jo fortsette prosjektet sitt! Når det i tillegg er flere varmegrader enn vanlig på denne tiden av året var det ikke noe å lure på!

Klokka 1630 var vi tilbake med bagasje!

Det er strengt tatt ikke noe annet å finne på enn å lese…

Og ja, jeg leser fremdeles Fønhus!

Jeg måtte flire da jeg leste følgende på slutten av romanen om “Den underlige haren i Kinneudskogen” :

“En doktor hadde en eneste gang hatt noe med kroppen hans Guttorm å bestille, og det var den gangen han møtte opp på skyss-stasjonen nede i stordalen, sammen med alle de andre ungguttene som skulle tas ut til militærtjeneste. Da satte militærlegen en slags tut mot bringa hans, la øret mot enden på tuten, og sa : – Det urverket der inne høres ikke ut til å trenge noen urmaker, nei!

Nå spørs det om urverket fungerer fullt så godt som den gangen, tenker Guttorm. Han har svært god råd til å reise helt til Kristiania, og oppsøke en spesialist de kaller. Men dette faller ham ikke inn. Han ville synes det var litt flaut også – for han har støtt hatt det med sleivord om doktorer. De er unødvendige, kroppen kurerer seg sjøl, har han sagt – og hvis kroppen ikke greier det, kan en sjøl hjelpe den litt, med for eksempel et katteskinn mot gikt, og gørkvae på sår som det har satt seg vondt i. Det er bare humbug å hente en studert mann, som det lukter karbolvann av når han kommer inn i stua – har Guttorm forkynt.

Folk har nok sagt at Guttorm er egen og sta, slik en stolpe som ikke vil rugge på seg. Men somme av dem som sa dette, og hadde doktor til å klusse meg seg, de ble liggende flate under tre alen jord, mens Guttorm stadig gikk oppreist.”

Noen vil med sikkerhet si og mene at jeg slekter på han derre Guttorm!! Ha ha!! Bare på grunn av staheten, jeg har virkelig ikke noe stygt å si om leger, altså!

Jeg måtte Google hva karbolvann er, og svaret er at det er en fenolløsnig (solutio phenoli) – 2 % løsning av fenol i vann. Ble tidligere anvendt til sårbehandling, men er nå erstattet med andre, bedre sårmidler – så veit vi det 🙂

Selv om det er varmere enn vanlig, er det fremdeles friskt ute, så jeg krabbet under posen ganske tidlig! Vi hadde besøk av en kjøttmeis som fartet ut og inn av gapahuken – det var jo trivelig med litt selskap! 🙂 Da jeg dro hjemmefra så jeg faktisk en flokk dompaper! Jeg så en dompap på tur ned fra Norefjell i sommer, og lærte meg da at de faktisk ikke er trekkfugler, men lever i skjul i sommerhalvåret. Merkelig oppførsel! Ha ha! Jeg fikk uansett litt vinterfølelse da jeg så de i går!

Litt vinterfølelse fikk jeg i natt også. Jeg sovnet utrolig nok ganske tidlig i går kveld. Men, våknet 0300, og måtte brekke meg opp for å late vannet. Etter det fikk jeg ikke varmen igjen, så det ble lange, seige timer til det ble morgen og tid for å pakke sammen. Det var i følge både telefonen og bilen 4 såkalte varmegrader, så da kan jeg vel ikke klage!

Vi måtte passere denne jaktposten på tur ned til bilen, så jeg turte ikke la gutta løpe løse på tur hjem! Joda, jeg har tiltro til jegere, men det er vel ikke vanlig at det kommer folk og bikkjer ut av skauen der i grålysningen, vil jeg tro! Bedre å være føre var, enn etter snar!

Vel hjemme i godstolen kan det nok hende jeg finner motivasjon til enda flere nette ute i år! Den som lever får se! .-)

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg