facebook.com/landstrykern/

De som har fulgt med på dette prosjektet mitt vet at Øvre Kollsjø er en av mine absolutte favoritter! Jeg har ligget i sørenden 4 ganger, faktisk! Denne gangen var jeg så heldig å få låne svalgangen på Andersbu, som ligger i nordenden av vannet. 

En fantastisk fin plass! Det hører med til historien at jeg ble tilbudt å ligge inne, altså! Men, det takket jeg pent nei til. Jeg er så sta at jeg måtte ligge ute, må vite! 🙂

Da jeg kom opp rundt 1530 ble vi møtt med en “varme”grad og snø i lufta!

Jeg ble litt skeptisk, og lurte på hvordan dette skulle gå! Ha ha! Det første jeg gjorde var å få ull på de stedene på kroppen som var uten, beina og hodet! Den sure nordavinden hjalp ikke nevneverdig… Brrrr! 

Det var to i tutfølget på tre som ikke var skeptiske til noe som helst! Linus og Sorry! Det er rett og slett fantastisk å være hund på Andersbu nå når det ikke er båndtvang. Gutta løp rundt og koste seg, og jeg ble villig med på en gåtur for å holde varmen! 

To takknemlige og fornøyde gutter! 

Jeg hadde med ved hjemmefra og fyra opp bål! I den sure vinden kan jeg ikke si at bålet varmet, men det er nå hyggelig uansett!

Dette er lørdagskosen min….. å så digg, liksom! Ha ha! 

Etter å ha spist måtte gutta få på seg pysjen sin! 

De er så godt pelset at jeg strengt tatt ikke vet om det er nødvendig å ha de på, men jeg synes liksom jeg må. De ligger tett inntil meg på reinsdyrskinn, så jeg tror de har det greit – både med, og uten. 

De fikk medbragt lørdagsgodt, favoritten, griseøre! Både dekken og og de nevnte ørene er selvfølgelig kjøpt hos sponsoren vår, Lady og Landstryker’n i Hønefoss! 

Klokka var ikke mer enn 1800 da jeg krabbet ned i soveposen. Jeg hadde bestemt meg for å høre på gode råd jeg får – til en forandring! Ha ha! Det gode rådet består i å ha mindre klær på seg i posen for å få utnyttet dens egenskaper. Jeg tok derfor av meg en bukse, men beholdt ulla, også byttet jeg til de beste ullsokkene. På overkroppen, derimot, tok jeg på en ekstra ullgenser, så jeg hadde to, under jakka! Jeg skulle ligge og lese, så jeg måtte jo kle meg ordentlig. 

Jeg hadde med denne boka, som jeg garantert ikke har lest tidligere. Da jeg kom til side 25 var allerede en hund og hans eier drept på bestialsk vis, en krigsfange ferdig torturert, og beinrester etter et menneske ble funnet i Nordmarka. Trivelig lesning, liksom! Jeg var så kald på henda at jeg ga opp hele boka… og bla om sider med ullvotter er alt annet enn enkelt! 🙂

Da var det bare om å gjøre å få varmen da….. 

Det var ikke en smal sak! Og nei, jeg husket ikke å dryppe øyet før jeg dro hjemmefra! 🙂

Linus hadde visst påtatt seg en kveldsvakt som vaktmester – igjen Hvis jeg hadde hørt alle lydene som trigger han hadde jeg vel blitt livredd, kanskje… det finner jeg heldigvis aldri ut av! Linus roet seg, så da hadde han sikkert hvilende nattevakt, ha ha! 

Jeg lå og ved siden av døra og tenkte at jeg kunne vært på andre siden av den, hvis jeg ikke hadde vært så inni granskauen sta! 

Jeg kunne sett ut, (på flere måter), istedenfor inn gjennom dette kjempekoselige vinduet! 

Det var en fantastisk fin, stjerneklar natt, og Store bjørns syv klareste stjerner som utgjør stjernebildet Karlsvognen var rett over hodet på oss. Jeg er ganske sikker på at jeg kunne se Kassiopeia i nord.

Kassiopeia består av fem stjerner i W-formasjon. I USA oppfattes stjernetegnet som en M, og kalles derfor “McDonalds” på amerikansk. 

Jeg sovnet en gang mellom 23 og midnatt, da lå jeg godt og hadde fått varmen. Jeg våknet klokka fire, og ble liggende å lure på om klokka egentlig var tre, eller om den burde vært fem, osv osv! Som om det hadde noen betydning for mitt vel og vel Ha ha! Det som faktisk hadde en betydning var at jeg var så kald at det knirket i gikta! Jeg hadde snudd meg et par ganger, og jeg og soveposen var ikke helt synkrone. Ikke lua jeg hadde på huet heller, for den saks skyld 🙂 

Jeg lå lenge våken, og hadde en ny alvorlig diskusjon med blæra. Den vant, men ikke før klokka var seks! Jeg orket ikke tanken på å brekke meg ned igjen i posen, så da var det bare å få fart på min kjære Webasto, og begynne å pakke sammen.

At det var frostnatt var jeg ikke på noen måte i tvil om, men hvor mange kuldegrader det var visste jeg jo ikke. Jeg tippet 3…. 

Her er fasiten! 

Vel hjemme, plantet i godstolen, er jeg takknemlig for nok en fin natt ute! Tusen hjertelig takk for lånet av Andersbu, Åse! Jeg skjønner veldig godt at dere stortrives der!! 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg