Skogstjern! Theodor og gjøken!

I går bestemte jeg meg for å dra til Skogstjern på Holleia! Jeg lå der en natt i fjor også, den gangen i gapahuk. Jeg passerte Tyristrand rundt halv fire, og gledet meg til å komme frem. Det lå en moped bak meg innover Ullernveien, og den passerte meg da jeg stoppet for å betale i bommen. Da vi kom frem til Skogstjern hadde han parkert der jeg ville tilbringe natten, så jeg gikk en tur med bikkjene i påvente av at han skulle fordufte, og det funket det! Da vi var tilbake hadde han reist!

Det var usedvanlig vakkert ved dette tjernet i går…

….det er virkelig en perle!

Stedet er så perfekt at det til og med er to trær der som passer eksakt til en hengekøye!

Linus har fått dreisen på å hoppe oppi, og han ser ut til å kose seg når det gynger litt, også!

Vi gikk tur til Tangen i Hole tidligere på dagen, og da badet Sorry. Det var jeg glad for fordi de fremdeles var litt møkkete etter turen til Gyrihaugen. Jeg tenkte at han ikke trengte å bade mer i går…

…sånn gikk det, ha ha!

Apropos tur til Tangen, i går fikk jeg tettet nok et kunnskapshull! Eller noen flere kanskje, jeg er litt usikker på hvor mye som festa seg,  ha ha! Uansett da….har du lagt merke til hvor vakkert et granskudd er?

Jeg lærte i går at skudd i denne fargen er hunnkjønn… men forklaringen på hvorfor glapp visst,  ha ha! Det var så mye annet jeg måtte huske, og kapasiteten virker å være ganske lav, altså!

Tilbake til Skogstjern! Da jeg passerte Tyristrand i går sendte jeg en melding til Malene om hvor jeg skulle, i håp om å få besøk av lille Theodor! Jeg er nemlig selvutnevnt leder i fanklubben hans! Etter å ha passert Grytingen er det dårlig med mobildekning, så jeg forventet ikke å få noe svar, men jommen kom det ikke gjennom ei melding! Da blei jeg glad, for der sto det at Adrian skulle ta med seg Theodor og komme på besøk til meg!

Jeg drøyde litt før jeg satte hundene i bilen. De tre kan sikkert bli litt mye for en liten tass på halvannet år, selv om han deler hus med to schæfere, ha ha! Det tok ikke lang tid før de var der…

… og det var skikkelig stas å se Theodor igjen! Jeg er generelt redd unger ikke skal like meg, men Theodor fjernet den frykten da han kom rett bort til meg og ga meg lekebilen sin! Tusen takk, Theodor!

Han satt en stund i den kule stolen sin, men som alle andre på hans alder ville han heller ut på oppdagelsesferd! Adrian testet såvidt fiskelykken, og da kjente jeg litt på hvordan det er å være gjeterhund, jeg ville nå helst ha flokken samlet, ha ha!

Små gutter må hjem og legge seg, så da måtte vi si hade! Jeg fikk en god klem og flere vink av godgutten! Takk for besøket, Adrian! Håpe vi får til en tur snart! Og, Malene – neste gang håper jeg det passer for deg også!

Disse tre kom ut av bilen igjen…

… og var fornøyde, som vanlig! Fint å ha med Sindy på tur igjen! Jeg valgte å ikke ta henne med meg på Gyrihaugen fordi hun ikke har røytet et hårstrå enda! Det må være varmt under all den ulla. Linus har heller ikke røytet så mye enda, men jeg har gått løs på ulla med kam… det kan vise seg å bli et evighetsprosjekt, ha ha! Han har jo, mildt sagt, alltid vært godt pelset, og det hjalp ikke nevneverdig på den fronten å bli kastrert. Både han og Sindy badet i går kveld så kanskje det løser seg nå!

Vi hadde mye kveld igjen og ta av, vi! Den ble tilbragt slik…

med boka til Jojo Moyes, som jeg må se å bli ferdig med!

Solen varmet så godt, og alle fire i følget lå rett ut og slappet av! Det virket ikke å være folk i mils omkrets! Allerede klokken 20 forsvant solen bak åskammen, og da var jeg ikke sein om å få soveposen ut av trekket sitt!

Jeg lå der og tenkte da jeg plutselig kastet meg rundt og sa hysj til meg selv! Hva jeg hørte? Ko ko! Ko ko! Der var den endelig, gjøken! Og jeg kjenner veldig mange som nå stusser og tenker hva så?! Tja, det er jo litt vanskelig å forklare hva som er så stas med det! Jeg løp jo ut i veien da jeg fikk øye på linerla oppe i Nydalen i april, også!

Ja ja, tilbake til denne gjøken! Den er faktisk rødlistet og definert som truet, og har et morsomt vitenskapelig navn; Cuculus canorus! Gjøken er en langdistansetrekkfugl som finnes i hele Europa, bortsett fra Island. Europeisk gjøk overvintrer i deler av av det tropiske Afrika, syd for Sahara!

Den ser forøvrig slik ut…

Bildet har jeg stjålet på internettet. Jeg har tatt bilde av gjøken selv, en gang på Storefjelltoppen, og det bildet ble ikke så bra. Jeg fant ingen å kreditere for dette bildet.

Gjøken ble tillagt flere egenskaper i gammel folketro.Blant annet ble det sagt at at den kunne spå om fremtiden. Den ble kalt en lykkebringer. Dersom en oppholder seg under et tre mens gjøken galer kan en få tre ønsker oppfylt. Dersom man hører gjøken 1.mai (gaukmesse på primstaven) vil utsiktene fremover bli bestemt av fra hvilken retning man hører den. Jeg skal bare gi et eksempel på det… hvis man hører gjøken fra nord vil sykdom eller død inntreffe, og derfor må man ikke plassere gjøkur på noen nordvegg i huset! Sør, øst og vest har egne, positive spådommer om kornhøsten og ekteskap!

Det var vel nok om gjøken, kanskje? Jeg har jo ikke vondt for å skjønne hvorfor ikke folk gidder å lese denne bloggen altså, ha ha!

Jeg valgte å bli liggende på bakken sammen med bikkjene i stedet for å hoppe opp i hengekøya. Klokken 2130 innså jeg at shorts og t-skjorte oppsettet mitt måtte ryke, ha ha! Frem med ullgenser, bukse og sokker! Kvelden var rett og slett perfekt! Deilig temperatur, blikkstille vann, hverken mygg eller knott og helt stille! Jeg lå våken til rundt midnatt. Bikkjene bjeffet bare en gang klokken 03, ellers var det stille til jeg våknet 0430. Da fikk jeg ikke sove igjen så vi pakket og reiste hjemover, og nøt soloppgangen og den vakre morgenen på Tyristrand!

Det var årets natt nummer 20 ute det, gitt!

#nattinaturen #hektapåtur #friluftsliv #liveterbestute #nordiclife #outnorth #mittnorge #hundogfritid

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg